Fakturafrågor

Kontakta kundservice om du har frågor om innehållet och betalning av din faktura. Tänk på att ha fakturan till hands när du kontaktar oss.

Frågor om påminnelse och inkasso

Vatten och miljöresurs fakturerar på uppdrag av Bergs, Bräcke och Härjedalens kommuner. Dessa samarbetar med inkassobolag. När en faktura inte betalats lämnar respektive kommun över ärendet till sitt inkassobolag. I och med att du fått en faktura från ett inkassobolag, är det till de du betalar din skuld eller vänder dig vid frågor.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och bekvämt sätt att betala sina räkningar på och du slipper hålla ordning på förfallodatum.

Du hittar blanketterna för respektive kommun längst ned på denna sida under rubriken Relaterade länkar.

Digital faktura

Härjedalens kommun har nu anslutit sig till digitala brevlådor vilket betyder att du som tidigare fått din faktura per post hädanefter kommer få din faktura digitalt, via till exempel Min Myndighetspost, Billo eller Kivra.

Om du inte önskar att få din faktura digitalt nästa gång måste du själv gå in och avanmäla det i din digitala brevlåda. Det är alltså inget vi på Vatten och miljöresurs kan hjälpa dig med.

Bräcke och Bergs kommuner är inte ansluten till digitala brevlådor.

E-faktura

Ta emot och betala dina räkningar som elektroniska fakturor direkt i din internetbank. Enkelt och smidigt och du slipper skriva in långa OCR-nummer när du ska betala din räkning.

Betalningsmottagare blir den kommun som du har fastigheten i. Exempelvis om fastigheten finns i Härjedalen så är det Härjedalens kommun som är betalningsmottagare.

Information om e-faktura Bergs kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om e-faktura Bräcke kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om e-faktura Härjedalens kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.