Nytt för oss att samla in förpackningar

Containrar på återvinningsstation vindertid

Vi har förberett oss, men vi tog över ansvaret under en storhelg, när trycket på återvinningsstationerna är som störst och med en ny entreprenör för insamlingen. Så var snäll - ha tålamod! Vi är nybörjare på det här. Vi tömmer så fort vi kan!

Julhelgerna är den tid då återvinningsstationerna är som mest använda. Julklappspapper och kartonger sorteras och containern för pappersförpackningar svämmar över. FTI (förpackningsinsamlingen) hann inte med att sluttömma överallt före nyår, och efter nyår är det kommunernas ansvar.

Vi har frågat och fått svar om hur många tömningar som brukar behövas, hur ofta det behöver städas och hur mycket klagomål det brukar bli. Vi har anlitat entreprenörer för tömning, städning, snöröjning och förberett kundservice och hemsidor. Till hjälp att sortera finns vår egna sorteringsguide och en nationell guide Länk till annan webbplats.. Så vi är beredda. Men vi är nybörjare.

Ställ ingenting utanför containrarna

Om det är fullt i containern - var vänlig försök på en annan återvinningsstation om det finns i närheten, eller ta med det hem tills vi har tömt. Vi vill naturligtvis att förpackningarna ska återvinnas och kommer att göra vårt bästa för att lyckas.

Frågor och felanmälan

Har du frågor om hur återvinningsstationerna sköts, om det behöver städas, snöröjas eller om någon av behållarna behöver tömmas kontaktar du oss på kundservice@vattenmiljoresurs.se eller på telefon, vardagar 9-12: 010-251 53 15

Här kan du läsa mer om återvinningsstationerna.