Senaste nytt från VA 2025

Upphandling för att bygga nytt reningsverk i Sveg, provpumpning i Funäsdalen för att hitta områden för dricksvatten och på gjutningen av nya reningsverket i Funäsdalen. I VA 2025 är det full fart med utredningar, projekteringar och byggnation!

Drönarbild över bygget av avloppsreningsverk i Funäsdalen

Här kan du se byggandet av reningsverket i Funäsdalen växa fram. Foto: Joseph Saluti, YIT AB Sverige.

I vårt nyhetsbrev får du information om vad som är aktuellt i projektet, insyn i delprojekten och får ta del av vad som är på gång på olika orter.

Senaste nyhetsbrevet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sök jobb som projektkoordinator

I takt med att allt fler moment sker parallellt är projektet i behov av förstärkning. Vatten och Miljöresurs söker därför en projektkoordinator som bland annat kommer att jobba i VA 2025.

Upphandlingen av reningsverket i Sveg har börjat

Detaljprojekteringen för det nya reningsverket är färdigställd och ett förfrågningsunderlag finns nu tillgängligt för anbudsräkning! Sista anbudsdag är 20:e december och planerad byggstart av reningsverket är juni 2022.

Förannonsering av överföringsledning mellan Ramundberget-Funäsdalen

Överföringsledningen mellan Ramundberget-Funäsdalen kommer att byggas i tre etapper. För etapp 1 har vi just nu en annons ute om kommande upphandling. Syftet med annonsen är att ge intresserade entreprenörer möjligheten att göra platsbesök för kommande upphandling medan det är barmark.

Själva upphandlingen kommer att börja i mitten på december i år och byggstart är planerat i maj 2022.

Om VA 2025

Projektet VA 2025 är den största satsningen på vatten och avlopp någonsin i Härjedalens kommun. Vi investerar för framtida generationer.

  • Projektet ska långsiktigt främja utvecklingen och arbeta för hållbara lösningar inom vatten och avlopp.
  • VA 2025 är en nödvändig Investering för att vi ska kunna behålla och bevara vår natur och miljö samtidigt som vi vill göra möjligt fler människor att besöka och bo i Härjedalens kommun.
  • Projektet skapar förutsättningar för en trygg dricksvattenförsörjning i Härjedalens kommun.
  • Med bättre och mer effektiv rening kan vi skydda våra vattendrag.
  • Moderna anläggningar innebär bättre arbetsmiljö för våra medarbetare och att miljöpåverkan blir så liten som möjligt i våra kommuner.
Här finns mer information om VA 2025