Ny va-chef på Vatten och Miljöresurs blir Andreas Löfgren

Med gedigen erfarenhet av va-branschen samt ett stort intresse för både samhällsfrågor och coachning av medarbetare ser Andreas Löfgren fram emot att börja på Vatten och Miljöresurs i december.

Andreas Löfgren

- Det känns väldigt kul! Jag har redan hunnit träffa flera av mina blivande kollegor i Sveg och alla har varit mycket välkomnade, säger han.

- Vi är väldigt glada över den här rekryteringen och Andreas är varmt välkommen till Vatten och Miljöresurs. Han har en gedigen erfarenhet av liknande roller inom branschen och kommer med sin erfarenhet att kunna bidra till att utveckla vår verksamhet, säger Pär Olofsson, tillförordnad VD på Vatten och Miljöresurs.

Andreas kommer närmast från konsultbolaget Ramboll där han bland annat har jobbat med intern projektledning inom projektering. Tidigare har även jobbat som planeringschef på Falu Energi och Vatten och har i övrigt runt tjugo års erfarenhet från anläggningsbranschen.

- Eftersom jag tycker att det är väldigt stimulerande att jobba med vatten som samhällsfråga vill jag gärna tillbaka till att jobba med att representera va-huvudmannaskapet. Det är ett stort ansvar och det moderna samhället ställer höga krav på att vatten och avlopp alltid ska fungera.

Även om det alltid finns generella utmaningar som hela va-branschen brottas med, som kompetensförsörjning, vill Andreas vänta med att uttala sig om vilka utmaningar som finns på Vatten och Miljöresurs.

- Jag vill lära känna organisationen ordentligt och låta det landa innan jag kan sätta mig in i vilken utmaningar som vi ska jobba med. Det är bara roligt att det är ett relativt nystartat bolag för då finns det fortfarande mycket att utveckla och forma, säger han.

Andreas tar vid efter Sofia Nisses som avslutat sin tjänst som va-chef på Vatten och Miljöresurs. Andreas tillträder tjänsten den 1 december