Var med och plocka skräp med Håll Sverige Rent!

Närbild på en skräpplockarpåse - hand som håller påse med mugg

Foto: Håll Sverige Rent

På lördag den 18 september är det dags för att plocka upp allt skräp i din omgivning! Då ordnar Håll Sverige rent en skräpplockardag.

Har du tröttnat på skräpet runt omkring dig? Var en miljöhjälte och bli en del av en rörelse som tar saken i egna händer – bokstavligen! Lördagen den 18 september kan du nämligen delta i Håll Sverige Rents kampanj - Skräpplockardagen. Du bestämmer var du plockar. Det kan vara på din gata, i en park eller skog som ligger nära där du bor – det finns tyvärr skräp överallt. Gå ut själv eller samla ett gäng vänner och familjen, ta med några plastpåsar och ut och plocka!

- Att tillsammans hjälpas åt att göra Bergs och Härjedalens kommuner renare ökar vår trivsel och trygghet i närmiljön och gör att det är trevligare för alla att vistas här i vår vackra natur. En ren miljö är också tryggare att vara i för både barn, vuxna och djur, säger miljösamordnaren Katarina Järverup-Frisk.

På Håll Sverige Rents webbplats kan du anmäla dig själv, anmäla en grupp eller flera personer eller hitta någon som arrangerar skräpplockning nära dig.

Mer info om skräpplockardagen på Håll Sverige Rents webbplats Länk till annan webbplats.

Så slänger du ditt skräp:

Osäker på hur skräpet ska sorters? Ta hjälp av vår sorteringsguide

Pågående driftstörningar

Inga pågående driftstörningar

Senast åtgärdade driftstörningar