Varning för före­tag som kontaktar
fastig­hets­ägare om av­lopps­kontroll

Tacka nej och lägg på luren om ett företag ringer och erbjuder kontroll av avlopp. Vatten och Miljöresurs har inte gett något företag uppdrag att genomföra avloppskontroller.

Enligt Polisen i Jämtland Härjedalen kontaktar ett företag, som arbetar med avloppsservice, fastighetsägare i Strömsunds kommun. Företaget ringer från 010-nummer och erbjuder kontroll av avlopp. Företaget påstår att de arbetar på uppdrag av kommunen, men det stämmer inte. Polisen har varnat för att detta även kan ske i andra så kommuner så var uppmärksam!

Om du skulle få ett samtal om detta så tacka nej och lägg på. Vatten och Miljöresurs, Bergs kommun eller Härjedalens kommun har inte gett detta eller något annat företag uppdraget att genomföra avloppskontroller.

Vatten och Miljöresurs anlitar entreprenör för slamspolning samt spolning av ledningar. Föraren ska då alltid kunna styrka att han eller hon utför arbetet på uppdrag av Vatten och Miljöresurs.

Så gör du om du får akuta avloppsproblem

Om du behöver felanmäla vatten och avlopp kan du göra det under kontorstid, telefonnummer: 010-25 15 300. Övriga tider, ring larmcentralen, telefonnummer: 063-122 002

Om du får akuta avloppsproblem ska du alltid först kontakta Vatten och Miljöresurs för att vi ska kunna konstatera om problemet är i det allmänna ledningsnätet eller i ledningen på den fastighet som du själv ansvarar på.

Om du direkt anlitar privata avloppsrensningsfirmor och det visar sig att problemet är på det allmänna ledningsnätet kan vi tyvärr inte ersätta dina utlägg till avloppsrensningsfirman.