Vi söker en va-chef för Vatten och Miljöresurs

Vill du arbeta strategiskt med hållbar samhällsutveckling och med att säkerställa distributionen av världens viktigaste livsmedel? Vatten och Miljöresurs söker en va-chef som drivs av att jobba med förändring, se dina medarbetare utvecklas och har ett starkt engagemang för miljön. Välkommen med din ansökan!

Vatten och Miljöresurs är ett kommunalt bolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för att samla in och omhänderta allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar i Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar även för de båda kommunernas vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar och distribuerar dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvattnet. Vatten och Miljöresurs omsätter ca 110 miljoner och har 70 medarbetare.

För närvarande drivs flera större projekt, bland annat VA 2025, som ser över va-försörjningen i de stora turistområdena Funäsdalen och Vemdalen och har en budget på 400 miljoner kronor.

Vatten och Miljöresurs har arbetsplatser i Sveg, Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal och Hackås. Våra arbetsplatser är benägna i vackra kommuner där naturen med många möjligheter till en aktiv och rik fritid alltid är nära. Vi erbjuder stor flexibilitet när det gäller arbetsort och du kan välja att utgå från den plats som passar dig bäst. På grund av de stora avstånden i våra kommuner arbetar vi ofta med digitala möten.

Vi erbjuder

Som va-chef hos oss kommer du att vara en nyckelperson i två fjällnära kommuners samhällsutveckling. Du kommer att ha en varierande och ansvarsfull roll där våra turistområden, Funäsdalen, Vemdalen/Klövsjö och Lofsdalen är en motor i kommunernas utveckling.

I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med kommunernas planenhet och mark- och exploateringsingenjörer. Vi erbjuder dig en strategiskt viktig roll i två kommuner där det händer mycket.

I Bergs och Härjedalens kommuner har du goda möjligheter till att kombinera jobb, familj och fritid. Här är det nära till vidderna, riktiga fjäll, storskogar, friskt vatten och ren luft.

Ditt uppdrag

Du kommer att leda en engagerad och kompetent avdelning med totalt 50 medarbetare. Eftersom det är två till ytan stora kommuner finns vi på flera orter. Vi har kontor i Hackås, Funäsdalen, Hede, Ytterhogdal och Sveg, som också är sätet för bolaget. Förutom dessa orter har vi även driftspersonal och arbetsledare i Svenstavik och Ytterhogdal.

Du, tillsammans med ditt team, ansvarar för drift av våra anläggningar och alla utbyggnadsprojekt som rör va. Du har som va-chef budget- och personalansvar och du jobbar löpande med verksamhetsplanering som innefattar mål- och resultatstyrning, arbetsmiljöfrågor och intern kommunikation.

Du förväntas vara en aktiv del av arbetet i ledningsgruppen där du stöttar VD och kollegor i de strategiska frågorna.

Sök tjänsten idag!

I den här rekryteringen samarbetar Vatten och Miljöresurs med Jefferson Wells och du kommer att bli anställd hos Vatten och Miljöresurs. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Pär Gårdbro på telefonnummer: 070-268 80 76 eller via e-post: par.gardbro@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, senast 2021-04-26.

Mer information

På Jefferson Wells webbplats finns mer information om tjänstenlänk till annan webbplats

Pågående driftstörningar

Inga pågående driftstörningar

Senast åtgärdade driftstörningar