Vi söker en drifttekniker

Just nu söker vi en förstärkning till vår VA-enhet i Berg. Har du lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt? Vill du ha ett omväxlande och stimulerande jobb?

Välkommen att söka jobb som drifttekniker hos oss!

Om tjänsten

Som drifttekniker inom vatten och avlopp kommer du att arbeta med tillsyn, reparation och underhåll av våra driftanläggningar. Dina arbetsuppgifter inkluderar även rörläggning, reparation, byggnation och underhåll av ledningsnäten.

Du kommer att utföra provtagningar samt analysera och tolka provresultaten. Driftövervakning av processutrustning och flöden, kontroll av driftlarm och analys av driftkurvor ingår också i dina ansvarsområden.

När du har tillräckliga kunskaper kommer beredskapstjänstgöring att bli en del av dina arbetsuppgifter.

Om dig

För att trivas i rollen som drifttekniker krävs det att du har lätt att samarbeta med andra, men även att du ska kunna arbeta självständigt och under eget ansvar. Att du har en vilja att kontinuerligt utveckla och förbättra ditt arbete ser vi som en självklarhet. Du behöver även vara ansvarstagande och noggrann.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från arbete inom VA-processteknik. Eftergymnasial utbildning till VA-drifttekniker är att föredra, men minst någon teknisk gymnasieutbildning som bas.

Krav är:

 • B-körkort (BE eller B96 är meriterande)
 • God datorvana
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift

Meriterande är:

 • Kunskap inom styr- och reglerteknik
 • Kunskap inom datoriserad driftövervakning
 • Reparationskunnande
 • Erfarenhet av rörläggning

Övrig teknisk och maskinell kunskap kan vara meriterande.

Om Vatten och miljöresurs

Vatten och miljöresurs ser till att du varje dag får friskt dricksvatten i din kran och en ren närmiljö. Vi arbetar för att din vardag ska fungera här och nu, och för att naturens resurser ska räcka. Vi finns till för att även framtida generation ska kunna njuta av fjällen, vattendragen, skogen och marken.

Bolaget ägs av Bergs, Bräcke och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för driften av ägarkommunernas vatten- och avloppsförsörjning, att producera och distribuera dricksvatten samt ta om hand och rena avloppsvatten. Bolaget ansvarar även för kommunernas avfallshantering att samla in och hantera avfall och slam. Totalt är vi ca 90 medarbetare och med en omsättning på 250 miljoner kronor.

Vi arbetar över ett stort geografiskt område och har kontor i Sveg, Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal, Svenstavik, Hackås och Bräcke, just denna tjänst har placeringsort Svenstavik.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss blir du en viktig del i ett hållbart samhällsbyggande och här jobbar du med att göra gott för människor och miljö i många kommande generationer. Engagemanget, nyfikenheten och intresset för att bygga relationer är det som förenar alla som jobbar här och är det som gör Vatten och miljöresurs till en arbetsplats präglad av gemenskap, glädje och laganda.

 • Kvalificerande och utvecklande arbetsuppgifter inom bland annat miljö och teknik.
 • En modern digital arbetsmiljö med många funktioner och all internkommunikation samlad i Microsoft 365.
 • Kompetensutveckling – för att vi ska kunna ligga i framkant är det absolut nödvändigt att våra medarbetare kontinuerligt får ny kunskap. Därför är vi lyhörda för önskemål om utbildningar och här finns stor möjlighet att få utvecklas.
 • Föräldravänlig arbetsplats – genom en flexibel inställning vill vi göra det lättare för dig att kombinera arbetet med att vara förälder.
 • Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Så ansöker du

Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden gått ut. Provanställning kan komma att tillämpas.

Schemalagd arbetstid, helgarbete kan förekomma.

Placeringsort: Svenstavik

Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.

Ansök via vår portal

Ansökan senast 31 juli med personligt brev och CV via vår portal för jobbsökande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktpersoner
Johan Eriksson, Arbetsledare DO Berg
johan.eriksson@vattenmiljoresurs.se

Christian Ferm, VA-chef
christian.ferm@vattenmiljoresurs.se

Fackliga kontaktpersoner
Håkan Westling, Kommunal
hakan.westling@vattenmiljoresurs.se