Vi söker handläggare inom vatten och avlopp

Vill du vara med på vår resa i ett kommunalt bolag under utveckling och med stora projekt för framtiden? Brinner du för att hantera ärenden från början till slut med fokus på service? Trivs du med att planera och samarbeta i olika sammanhang, är lösningsorienterad och får saker och ting gjorda? Då är du handläggaren inom vatten och avlopp som vi söker. Välkommen med din ansökan!

två kvinnor iklädda varselkläder och bygghjälm står på en byggarbetsplats. Ena kvinnan håller i en ritning och ler mot den andra kvinnan.

Om tjänsten

Som handläggare för vatten och avlopp hos Vatten och miljöresurs ingår du i VA-avdelningens stabsfunktion i ett team på 15 tekniska och driftkunniga kollegor. Du arbetar sida vid sida med ingenjörer, arbetsledare, projektledare, utredare och konsulter. Du stöttar driftverksamheten och projekt för utbyggnad av vatten och avlopp i Härjedalen (VA 2025) i varierande och aktuella frågor.

I rollen som handläggare arbetar du med inkomna ärenden, kontrollerar, bedömer och prioriterar löpande vad som ska göras tillsammans för verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår handläggning av nyanslutningar, övertagande av gemensamhetsanläggningar, fastighetsavtal kopplade till utbyggnad, markförhandling, samt intresseanmälningar och informationsinsatser för framtida anslutningar inom projekt.

I rollen har du daglig kontakt med kunder, fastighetsägare, entreprenörer, företag och myndigheter där service är en naturlig och stor del av arbetet. Du samverkar internt inom avdelningen och med berörda kommuner. Du är delaktig och utvecklar rutiner och arbetssätt för rollen och bidrar till ständiga förbättringar. Arbetsuppgifterna är varierande och förändras över tid utifrån avdelningens och projektets behov.

Om dig

Vi söker dig som har relevant gymnasieexamen eller annan likvärdig utbildning för rollen, samt erfarenhet av kommunal eller offentlig verksamhet. Vi ser att du har erfarenhet av motsvarande arbete med handläggning och god förmåga att kommunicera professionellt.

Kunskaper inom gällande lagar och förskrifter för VA-verksamhet, såsom lagen om allmänna vattentjänster, allmänna bestämmelser för vatten och avlopp samt konstruktion av kommunala taxor och avgifter, är meriterande. Systemkunskap och erfarenhet av EDP Future och VA-banken är också meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att följande kvalifikationer krävs:

 • God förståelse för handläggning av ärenden i kommunal eller offentlig verksamhet, dess principer, metoder och dokumenthantering.
 • God förståelse för att tolka och tillämpa gällande lagar och föreskrifter, som vattentjänstlagen, taxor och avgifter för vatten och avlopp.
 • God vana att arbeta med kundkontakt, ärendebaserade uppgifter och verksamhetsfrågor.
 • God vana av att kommunicera på svenska samt mycket goda kunskaper i skrift då rollen innebär hantering av ärenden och detaljerade kontraktsfrågor.
 • Goda kunskaper i Office-paketet och Microsoft 365.
 • B-körkort är ett krav då vi arbetar inom ett stort geografiskt område.

Som person är du självgående, ansvarstagande, servicemedveten och tycker om när ditt arbete ställer krav på struktur och noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga, gillar att vara del av en händelsestyrd vardag och kan i perioder klara av ett högt tempo. Ditt arbete genomsyras av ett analytiskt och pragmatiskt arbetssätt, med god kommunikativa förmåga och lyhördhet. Du är flexibel, prestigelös och lösningsfokuserad. Viktigt för oss är att du har ett intresse att arbeta i samverkan och bidra till resultat för helheten. Du är trygg och saklig och ser det som en naturlig del att ge service till kunder och medarbetare.

Om Vatten och Miljöresurs

Vatten och Miljöresurs finns till för att framtida generationer ska kunna fortsätta njuta av fjäll, vattendrag, skog och mark inom vårt verksamhetsområde. För att du ska kunna få kristallklart och rent dricksvatten i din kran 24 timmar om dygnet. Men också för att naturens resurser och råvaror ska tas om hand och räcka länge. Vi finns för att värna om och göra din närmiljö renare och tryggare, både för dig som är tillfälligt på besök och för dig som är bofast.

Vatten och Miljöresurs är ett kommunalt bolag som ägs av Bergs, Bräcke och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för våra ägarkommuners vatten- och avloppsanläggningar, att producera och distribuera dricksvatten samt ta hand om och rena avloppsvattnet. Vi samlar in och omhändertar allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar. Vatten och Miljöresurs omsätter ca 250 miljoner kr och har ca 90 medarbetare.

Bolaget ansvarar också för en stor utbyggnad av vatten- och avloppsförsörjningen i Härjedalens kommun och driver projekt kopplat till pågående bebyggelseutveckling. Ökade miljökrav från myndigheter i kombination med utvecklingen av fjällturism har lett fram till ett ökat kapacitetsbehov och ett samlat grepp för en hållbar vatten- och avloppsförsörjning. I projektet för utbyggnaden i Härjedalen (VA 2025), med en budget på drygt en miljard kronor och en tidplan till 2034, finns flera parallella delprojekt och processer på olika geografiska områden.

Vi arbetar över ett stort geografiskt område och har kontor i Sveg, Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal, Svenstavik, Hackås och Bräcke vilket ger stora möjligheter att arbeta från olika orter.

Vi erbjuder

 • Stor flexibilitet när det gäller fysisk arbetsort och goda möjligheter till distansarbete.
 • En modern digital arbetsmiljö med många funktioner och all internkommunikation samlad i Microsoft 365.
 • Kompetensutveckling – för att vi ska kunna ligga i framkant är det absolut nödvändigt att våra medarbetare kontinuerligt får ny kunskap. Därför är vi lyhörda för önskemål om utbildningar och här finns stor möjlighet att få utvecklas.
 • Föräldravänlig arbetsplats – genom en flexibel inställning vill vi göra det lättare för dig att kombinera arbetet med att vara förälder.
 • Friskvårdstimme och friskvårdspeng.

Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Tjänsten är heltid och innebär anställning tills vidare, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Vatten och miljöresurs!

Skicka ansökan, personligt brev och CV via vår portal för jobbsökande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdatum: 2024-06-02

Kontakta oss

Christian Ferm, VA chef och projektägare
christian.ferm@vattenmiljoresurs.se

Lena Tusås, projektutvecklare
lena.tusas@vattenmiljoresurs.se

Henrik Ingvarsson, fackligt ombud Vision
henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se