Vi söker drifttekniker i Funäsdalen

Har du erfarenhet av arbete inom drift och underhåll? Trivs du med omväxlande uppgifter som både kräver förmåga att samarbeta med andra och även att arbeta självständigt? Har du även erfarenhet inom VA-processteknik och byggnation? Då har vi jobbet till dig. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Vatten och Miljöresurs finns till för att framtida generationer ska kunna fortsätta njuta av fjäll, vattendrag, skog och mark inom vårt verksamhetsområde. För att du ska kunna få kristallklart och rent dricksvatten i din kran 24 timmar om dygnet. Men också för att naturens resurser och råvaror ska tas om hand och räcka länge. Vi finns för att värna om och göra din närmiljö renare och tryggare, både för dig som är tillfälligt på besök och för dig som är bofast.

Vatten och Miljöresurs är ett kommunalt aktiebolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för vatten- och avloppsanläggningar samt att samla in och omhänderta hushållsavfall och slam från enskilda brunnar. Vi producerar och distribuerar dricksvatten och tar även hand om och renar avloppsvattnet. Bolaget omsätter ca 250 miljoner och har 80 medarbetare. Vi driver flera större projekt; mestadels inom VA, även avfall utvecklas och kommer i framtiden ha flera intressanta projekt.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker inom avdelningen för vatten och avlopp kommer du att arbeta med tillsyn, reparation och underhåll av våra driftanläggningar. Dina arbetsuppgifter kommer också att bestå av rörläggning, reparation, byggnation och underhåll av ledningsnäten. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten när tillräckliga kunskaper finns.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från arbete inom VA-processteknik. Eftergymnasial utbildning till VA-drifttekniker är att föredra, men minst någon teknisk gymnasieutbildning som bas. Meriterande är kunskap inom styr- och reglerteknik, datoriserad driftövervakning, reparationskunnande samt tidigare erfarenhet av rörläggning. Övrig teknisk eller maskinell kunskap kan vara meriterande. Krav för tjänsten är:

  • B-körkort (BE eller B96 är meriterande)
  • God datorvana
  • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som drifttekniker krävs det att du har lätt att samarbeta med andra, men även att du ska kunna arbeta självständigt under eget ansvar. Att du har en vilja att kontinuerligt utveckla och förbättra ditt arbete ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder

Som medarbetare på Vatten och Miljöresurs blir du en viktig del i ett hållbart samhällsbyggande och här jobbar du med att göra gott för människor och miljö i många kommande generationer. Att med engagemang, kamratskap och kreativitet enas mot ett gemensamt mål gör oss alla till miljöhjältar. Vi erbjuder fortlöpande branschspecifika utbildningar.

Tjänsten har placeringsort i Funäsdalen. Andra arbetsorter där vi har våra verksamheter är Hackås, Svenstavik, Hede och Sveg.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön.

Så ansöker du

Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Tjänsten är heltid tillsvidare, men provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast efter överenskommelse. Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.

Ansök via vår portal

Ansök till tjänsten med personligt brev och CV via vår portal för jobbsökande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Kontaktpersoner

Vid frågor och funderingar kontakta: 

Håkan Westling, Facklig/kommunal,
hakan.westling@vattenmiljoresurs.se

Bengt Hjort, Arbetsledare för Driftområde Funäsdalen, bengt.hjort@vattenmiljoresurs.se