VA-chef för Vatten och Miljöresurs

Vill du arbeta strategiskt med hållbar samhällsutveckling och med att säkerställa distributionen av världens viktigaste livsmedel? Vatten och Miljöresurs söker en chef för vatten- och avloppsavdelningen som drivs av att jobba med förändring, ser sina medarbetare utvecklas och har ett starkt engagemang för miljön. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Du kommer att leda en engagerad och kompetent avdelning med totalt ca 50 medarbetare. Eftersom det är två till ytan stora kommuner finns vi på flera orter. Vi har kontor i Hackås, Funäsdalen, Hede, Ytterhogdal och Sveg som också är sätet för bolaget. Förutom dessa orter har vi även driftspersonal och arbetsledare i Svenstavik och Ytterhogdal.

Du, tillsammans med ditt team, ansvarar för drift av våra anläggningar och alla utbyggnadsprojekt som rör vatten och avlopp. Du har som AV-chef budget- och personalansvar och du jobbar löpande med verksamhetsplanering som innefattar mål- och resultatstyrning, arbetsmiljöfrågor och intern kommunikation.

Du förväntas vara en aktiv del av arbetet i ledningsgruppen där du stöttar VD och kollegor i de strategiska frågorna. Tjänsten är tillsvidareanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Om dig

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och med en gedigen erfarenhet av chefs- och ledarskap. Du bör ha god kunskap inom vatten- och avloppsverksamheten, tekniskt, juridiskt och ekonomiskt. Resor ingår i tjänsten varför B-körkort är ett krav samt att du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande att ha förståelse för hur ett kommunalt bolag drivs och den demokratiska processen i en politiskt styrd organisation. Du drivs av att jobba i förändring och utveckling.

Vi ser gärna att ditt engagemang för frågor som rör miljö och hållbarhet är starkt och att du motiveras lite extra av att jobba i en organisation som sätter frågor som handlar om det cirkulära uppdraget högt.

Vi ser att du som söker denna tjänst är en analytisk och driven person. Det är viktigt att du har lätt att skapa kontakt och samarbeta med andra människor. Att arbeta mål- och resultatinriktat är naturligt för dig.

Om Vatten och Miljöresurs

Vatten och Miljöresurs finns till för att framtida generationer ska kunna fortsätta njuta av fjäll, vattendrag, skog och mark inom vårt verksamhetsområde. För att du ska kunna få kristallklart och rent dricksvatten i din kran 24 timmar om dygnet. Men också för att naturens resurser och råvaror ska tas om hand och räcka länge. Vi finns för att värna om och göra din närmiljö renare och tryggare, både för dig som är tillfälligt på besök och för dig som är bofast.

Vatten och Miljöresurs är ett kommunalt bolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för vatten- och avloppsanläggningar, att samla in och omhänderta allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar i Bergs och Härjedalens kommuner. Vi producerar och distribuerar dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvattnet. Vatten och Miljöresurs omsätter ca 170 miljoner och har 70 medarbetare. För närvarande drivs flera större projekt, varav VA 2025 har som uppdrag att säkerställa en långsiktigt stabil drift för vatten- och avloppsförsörjningen i Härjedalens kommun, med ökade miljökrav och exploatering i turistområdena.

Vatten och Miljöresurs arbetar över ett stort geografiskt område och har arbetsplatser i Sveg, Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal, Svenstavik och Hackås vilket ger stora möjligheter att arbeta från olika orter.

Vi erbjuder

Som medarbetare på Vatten och Miljöresurs blir du en viktig del i ett hållbart samhällsbyggande och här jobbar du med att göra gott för människor och miljö i många kommande generationer. Att med engagemang, kamratskap och kreativitet enas mot ett gemensamt mål gör oss alla till miljöhjältar.

  • Kvalificerande och utvecklande arbetsuppgifter inom bland annat miljö och teknik.
  • Stor flexibilitet när det gäller fysisk arbetsort och goda möjligheter till distansarbete.
  • En modern digital arbetsmiljö med många funktioner och all internkommunikation samlad i Microsoft 365.
  • Kompetensutveckling – för att vi ska kunna ligga i framkant är det absolut nödvändigt att våra medarbetare kontinuerligt får ny kunskap. Därför är vi lyhörda för önskemål om utbildningar och här finns stor möjlighet att få utvecklas.
  • Föräldravänlig arbetsplats – genom en flexibel inställning vill vi göra det lättare för dig att kombinera arbetet med att vara förälder.
  • Friskvårdstimme och friskvårdspeng.

Ansöka via Adecco

I den här rekryteringen samarbetar Vatten och Miljöresurs med rekryteringsbolaget Adecco. Lämna in din ansökan här på adecco.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen: kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lundberg på olof.lundberg@adecco.se eller 073-684 77 81

Har du frågor angående din ansökan: var god kontakta Adeccos kandidatsupport via info@adecco.se

Sista ansökningsdag: 2022-10-07