Vi söker en kommunikatör

En kvinna med bärbar dator pratar med en man som bär på arbetsverktyg. Bakgrunden är ett ljust kontor med palmväxter.

Som kommunikatör på Vatten och Miljöresurs får du en varierande och spännande arbetsvardag. Du blir en viktig del i ett hållbart samhällsbyggande genom att du med kommunikationsinsatser kan vara med och påverka människors beteenden. Välkommen att söka vikariat som kommunikatör hos oss!

Om jobbet

Vatten och Miljöresurs finns till för att framtida generationer ska kunna fortsätta njuta av fjäll, vattendrag, skog och mark inom vårt verksamhetsområde. För att du ska kunna få kristallklart och rent dricksvatten i din kran 24 timmar om dygnet. Men också för att naturens resurser och råvaror ska tas om hand och räcka länge. Vi finns för att värna om och göra din närmiljö renare och tryggare, både för dig som är tillfälligt på besök och för dig som är bofast.

Vatten och Miljöresurs är ett relativt nybildat kommunalt bolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar för vatten- och avloppsanläggningar, att samla in och omhänderta allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar i Bergs och Härjedalens kommuner. Vi producerar och distribuerar dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvattnet. Vatten och Miljöresurs omsätter ca 110 miljoner och har 70 medarbetare. För närvarande drivs flera större projekt, varav VA 2025 har som uppdrag att säkerställa en långsiktigt stabil drift för vatten- och avloppsförsörjningen i Härjedalens kommun, med ökade miljökrav och exploatering i turistområdena.

Vatten och Miljöresurs arbetar över ett stort geografiskt område och har arbetsplatser i Sveg, Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal, Svenstavik och Hackås vilket ger stora möjligheter att arbeta från olika orter.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikatör på Vatten och Miljöresurs jobbar du övergripande i bolaget som ett verksamhetsstöd. Du planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser i nära samarbete med bolagsledning samt verksamheterna inom vatten och avlopp, avfall och kundservice. Kommunikatör och bolagets övriga ledning ansvarar för att tillsammans prioritera vilka kommunikationsinsatser som är mest angelägna.

Du analyserar målgrupper, planerar kommunikation på såväl kortare som längre sikt, samt tar fram budskap och väljer kanaler för både kontinuerliga informationsinsatser som mer tillfälliga kommunikationskampanjer. En av dina arbetsuppgifter blir att fortsätta utveckla och förbättra vår digitala arbetsplats med hjälp av verktygen i Office 365. En arbetsgrupp arbetar bland annat just nu med att utveckla ett intranät i SharePoint och som kommunikatör kommer du att vara delaktig i det arbetet.

Du är i övrigt ett stöd och coachar dina kollegor i kommunikationsfrågor och mediehantering. Du jobbar också operativt med att skapa innehåll i bolagets kanaler, interna och externa nyhetsbrev, annonsproduktion, klarspråk och textfeedback, formgivning samt beställning av kommunikationstjänster och produktioner från externa parter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annat område vi bedömer vara likvärdigt. Du behöver ha arbetslivserfarenhet inom yrkesområdet och ha god kunskap om att arbeta strategiskt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och arbetar ohindrat med textformuleringar och budskap.

Krav: att du har erfarenhet av att arbeta i Sitevision och Adobe InDesign.

Meriterande: om du har erfarenhet av Office 365, SharePoint, klarspråk och sociala medier.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som söker denna tjänst är en analytisk och driven person. Du är duktig på att överblicka, skapa struktur och prioritera arbete ur en stor mängd information. Att mixa operativt och strategiskt kommunikationsarbete passar dig bra.

Ditt arbete sker till stor del självständigt men du har hela Vatten och Miljöresurs som arbetsplats. Det är därför viktigt att du har lätt att skapa kontakt och samarbeta med andra människor. Då ditt arbete är av rådgivande och coachande karaktär är det också viktigt att du har förmåga att vara lyhörd och verka stöttande gentemot såväl kollegor som beslutsprocesser. Att arbeta mål- och resultatinriktat är naturligt för dig.

Vi erbjuder

  • Kvalificerande och utvecklande arbetsuppuppgifter inom bland annat miljö och teknik.
  • Stor flexibilitet när det gäller fysisk arbetsort och goda möjligheter till distansarbete.
  • En modern digital arbetsmiljö med många funktioner och all internkommunikation samlad i Microsoft 365.
  • Kompetensutveckling – för att vi ska kunna ligga i framkant är det absolut nödvändigt att våra medarbetare kontinuerligt får ny kunskap. Därför är vi lyhörda för önskemål om utbildningar och här finns stor möjlighet att få utvecklas.
  • Föräldravänlig arbetsplats – genom en flexibel inställning vill vi göra det lättare för dig att kombinera arbetet med att vara förälder.
  • Friskvårdstimme och friskvårdspeng.

Ansökan

Ansök senast den 31 juli

Ange ”Ansökan kommunikatör” i ämnesraden

Mejla din ansökan till

jobbansokan@vattenmiljoresurs.se

Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

Tjänsten är ett vikariat under ett år för vår kommunikatör som går på föräldraledighet. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Vatten och Miljöresurs!

Kontakt

Kontaktpersoner

Fackliga kontaktpersoner