Skräpplockardagarna 2021

Skräpplockardagarna är barnens stora kampanj mot nedskräpning. Var med i kampen mot skräpet!

Närbild på ett barn som plockar skräp i naturen, Loggor från Bergs och Härjedalens kommuner, Vatten och Miljöresurs samt Håll Sverige Rent.

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner. Bergs och Härjedalens kommuner är genom Vatten och Miljöresurs anmälda till Skräpplockardagarna 2021.

Tillsammans gör vi skillnad

Skräpplockardagarna är barnens stora kampanj mot skräpet. Förra året deltog 600 000 barn och unga. Kampanjen drivs av Håll Sverige Rent och ingår i inititativet #hållbarhetpåschemat.

När barn och unga plockar skräp skapas medvetenhet kring nedskräpning, vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden. Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Kampanjen ger en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Anmälan för förskolor och skolor öppnar den 1 mars

Anmälan 2021 för förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar öppnar här den 1 mars. Prata gärna ihop er om vem som ska anmäla er verksamhet innan dess, så ni inte dubbelanmäler.

Kontaktperson i Bergs och Härjedalens kommuner är miljösamordnare Katarina Järverup-Frisk
Mejladress: katarina.jarverup-frisk@vattenmiljoresurs.se